Kurs og foredrag

Bakklandet Allsidige Selskap Solvor Lestad tilbyr lærerike og inspirerende foredrag. Tilbakemeldingene forteller at foredragene er inspirerende og svært lærerike. Alle foredragene byr på massevis av flotte og insprerende bilder. Min kompetanse bygger på en lidenskap for hage, natur og nyttevekster og praktisk og teoretisk kunnskapservervelse samlet gjennom snart seksti år. Dvs lidenskapen startet da jeg var fire år :)  I tlllegg er jeg faglærer i helse- og miljøfag og har mye kompetanse fra sunnhet og ernæring gjennom utdanning og praksis som sykepleier.

Min lidenskap for kunst, design og farge har også medført kurs og opplæring i dette gjennom mange år og er en viktig del av min hagefilosofi.

Nedenfor finner du mine faste tilbud. 

Kompostering

Kompost er naturens måte å gi tilbake det som er forbrukt. Trær og planter visner og blir til næringsrik jord. Selv komposterer vi fordi det gir verdens beste, sunneste og mest balanserte gjødsel ganske gratis. Jeg tilbyr et lærerikt og inspirerende kompetansekurs/foredrag til private, bedrifter, kommuner, lag og organisasjoner som ønsker skolering i varmkompostering. 

Jeg har mange års erfaring med kurs for både Trondheim Renholdsverk, Envina, Innherred Renovasjon og en rekke lag og foreninger samt for ansatte i skoler og barnehager.

Hagedesign

Form, farge, skjønnhet, nytte og kreativ galskap. Lær å planlegge din egen hage. Plant bort ugresset, bunndekkebeplantning og smarte metoder. 

Dyrking og bruk av krydderurter

Hverdagsmaten blir som ny når det tilsettes selvdyrkete friske urter. Bruk av krydderurter er en gammel kunnskap i Norge som dessverre gikk delvis tapt i etterkrigstidens gyldne ferdigmatepoke. På tide å hente frem gammel kulturarv og glede seg over alt det smakfulle og spennende vi kan dyrke i våre trønderske hager!

Foredraget omfatter:

  • Planlegging av krydderhage
  • Krydderurter som er lette å dyrke i trøndersk klima
  • Dyrking, stell, høsting og oppbevaring
  • Bruk av urter til all slags mat
  • Tipsp om oppskrifter

Kurs holdes kun i urtesesongen og omfatter i tillegg til teori som nevnyt over, også høsting av urter og matlaging. Aktuelt for små grupper hos meg på Bakklandet evt andre steder om det er et kjøkken tilgjengelig.

Kombikurs: KREATIV GALSKAP I HUS OG HAGE

Farge- og skaperglede omfatter design både ute og inne samt matlgede. Med hagen som den store inspirasjonskilde blir både interør- og matlaging spennende. Et livlig og inspirerende foredrag ledsaget av rundt 200 flotte bilder. 

Foredragene varer ca to timer og koster normalt kr. 5000.